Contact informatie

Yang Tai Chi
Gerberastraat 8
2431 XN Noorden
Tel: 06 155 10 748
E-mail:

 

Aanvraag informatie

Volg ons op Facebook

37 vorm Yang Stijl

kalligrafie-Tai-Chi-ChuanIn Hoofddorp kun je de Tai Chi Chuan 37 vorm van professor Cheng Man Ch'ing leren en bestuderen. Het woord Tai Chi betekent 'allerhoogste verheven'. Het beoogt het verbeteren en vooruitgaan in de richting van het onbegrensde.
Samen met de andere studenten leer je in vier lesblokken van ieder 12 lessen de drie delen van deze prachtige Tai Chi vorm. 

Tai Chi is een Chinees systeem van lichaamsoefeningen afkomstig uit de krijgskunst en kenmerkt zich door langzame en elegante bewegingen die in elkaar overvloeien. De langzame bewegingen van de Tai Chi vergroten je concentratievermogen, helpen blokkades in de energiestroom te voorkomen en hebben een diepe uitwerking op het innerlijk. 

Door regelmatig te oefenen maak je de gewrichten soepel en leren de spieren zich meer te ontspannen. De Tai Chi oefeningen versterken de geestelijke kracht van het lichaam. De Tai Chi vorm is een individuele oefening, die niet prestatiegericht is en door de zachtheid ook nog op hoge leeftijd te beoefenen is. 

Professor Cheng Man Ching was een grootmeester met een vooruitziende blik. Hij verkortte de originele Yang vorm zodat deze geschikt werd voor onze moderne manier van leven. Tevens was hij een pionier die inzag dat het onderwijs in Tai Chi niet alleen voor zelfverdediging is , maar ook voor de gezondheid en een gezonde manier van leven. 

In Hoofddorp wordt ieder jaar in september, bij voldoende deelname, met een nieuwe lesgroep gestart. Ben je nieuwsgierig, kom naar de open les op dinsdag 10 september 2019 of neem contact op voor meer informatie. De aanvang van de proefles is om 19:30 en de les zal rond 20:45 afgelopen zijn. De zaal is open vanaf 19:15 uur.